Thursday, November 18, 2010

Erti SahabatTahu tak persahabatan merupakan perkara terbaik berlaku dalam hidup kita semua. Kamu berjumpa dengan mereka yang tak pernah kamu kenal tetapi mereka terlalu istimewa dalam hidup kita sehinggakan sukar untuk hidup tanpa mereka. Kepada merekalah tempat mengadu, meluahkan perasaan, berbual, bertukar pendapat malah kadangkala bertekak disebabkan sesuatu ataupun seseorang.

SAHABAT:

1.PENDENGAR YANG BAIK
Tak kiralah cerita apa sekalipun, segalanya akan kamu ceritakan kepadanya. Tapi tidak pula bercerita kepada orang lain. Dialah sahabat ketika suka dan duka, tertawa dan menangis.Tidak pernah sekalipun dia terdetik untuk membandingkan kamu dengan yang lain. Sentiasa setia mendengar luahan hati dan tidak pernah menceritakannya pada orang lain.

2. DIPERLUKAN BILA2 MASA DAN SETIA.
Sedar atau tidak, sahabat lah yang akan berada bersama kita ketika susah dan senang.
Sehinggakan kadangkala kita tidak sedar pun ketika kita betul2 bermasalah, sahabatlah yang akan menguruskan diri kita sehingga kita mampu untuk bangun kembali.

3. SI MOTIVATOR.
Ketika kita betul2 memerlukan seseorang disisi, sahabat yang akan memberi semangat, motivasi, dorongan dan sokongan.

4. SELALU MENYENANGKAN
Tak kira dimana pun,sahabat tidak akan malu untuk lakukan hal yang gila2 dengan diri kita. Tak kira masa mahupun tempat.2 comments:

white rose said...

cik White SAYANG mereka.........
>>CASEY
>>NABILA KULA
>>ZAWIN
>>FIQ
>>MISS NINA CHOC
>>IZNI
>>ZMAH
>>AIMI
>>& lain2........(sory ramai sgt)

~~ aksara ~~ said...

aksara pun sayang kamu cik white..
be strong my dear..
nnt aku blk kl kite jmpe2 ye... :)
smile till the end k.. :)

Post a Comment